Početak prikupljanja donacija za pravljenje sjenice u blizini školske dvorane u Slavonskom Kobašu

Datum objave: 22. 8. 2018.

Kreativna udruga mladih „Limes“ prijavila je projekt „Učionica na otvorenom za sve“ na natječaj „Naš doprinos zajednici“ koji je raspisala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Udruzi „Limes“ odobreno je sufinanciranje projekta u iznosu od 13.650,00 kuna.

Projektom „Učionica na otvorenom za sve“ planirana je izgradnja sjenice u blizini školske dvorane u Slavonskom Kobašu koja bi tijekom školske godine služila učenicima kao učionica na otvorenom, a ljeti bi ona bila okupljalište za druženje djece i mladih. Osim pravljenja sjenice, projektom je predviđeno i opremanje sjenice (stolovi i klupe za sjedenje, postavljanje koša za smeće i rasvjete, panoa, a ako bude sredstava i postavljanje videonadzora oko sjenice i škole kako ne bi dolazilo do uništvanja imovine). Osim iznosa koji je odobrila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, projektom je predviđeno i prikupljanje donacija fizičkih i pravnih osoba iz Slavonskog Kobaša i okolice. Naša je Udruga 2016. godine dobila prvi projekt i uređen je Markov trg u Slavonskom Kobašu. On je i danas ponos naše udruge i mještana koji su se uključili u obnavljanje trga svojim donacijama. Ovim projektom želimo omogućiti da učenici provode dio nastave u prirodi, na zraku, izvan školskih učionica. Na taj će se način osvijestiti učenike da što više vremena borave u prirodi te će se ukazivati na potrebno čuvanje okoliša i podizati ekološku svijest.

Osim učenika školske dobi, sjenicu će moći korisiti i djeca predškolske dobi i ostali mještani Slavonskog Kobaša koji budu htjeli organizirati neki oblik nastave i provođenja slobodnog vremena u prirodi u natkrivenom prostoru. Naša će Udruga koristiti prostor za održavanje igraonica te edukacija, ponekad i sastanaka, a u ostalo će vrijeme biti na raspolaganju svim mještanima Slavonskog Kobaša. Ovim će se projektom poboljšati kvaliteta nastave u Slavonskom Kobašu te će učenici moći dio nastave slušati u prirodi, na svježem zraku.

Iznos koji je odobrila Nacionalna zaklada nije dovoljan za izgradnju i opremanje sjenice, stoga Vas molimo da pomognete svojim donacijama kako bismo do kraja rujna 2018. godine uspjeli sagraditi i urediti sjenicu. Donacije možete uplatiti na Kreativna udruga mladih „Limes“, Ante Starčevića 1, 35255 Slavonski Kobaš, IBAN: HR4824020061100765931. U opis plaćanja možete navesti: Za projekt „Učionica na otvorenom za sve“, ili svoju donaciju dati nekome iz predsjedništva udruge: Josip Jagodar, Ana Delić, Ana Galović, Igor Čuletić ili Luka Klarić.

U nadi da ćete pomoći izgradnju i opremanje sjenice u Slavonskom Kobašu, srdačno Vas pozdravljamo.

U Slavonskom Kobašu 22. kolovoza 2018.

Predsjednik:

Josip Jagodar, mag. edu.