Pripreme za advent

Datum objave: 01. 12. 2017.

Kao i svake godine, Kreativna udruga mladih “Limes” početkom mjeseca prosinca nastoji maksimalno uvesti božićni duh i naše selo. Muški članovi naše udruge sklopili su kućicu u kojoj će se prodavati kuhano vino, čaj te medena rakija, po naravno, simboličnim cijenama. Kućica će raditi svaku nedjelju u adventu poslije rane i velike mise, te naravno i poslije polnoćke. Ovim putem pozivamo sve mještane Slavonskog Kobaša ali i druge stanovnike Općine Oriovac da podrže ove događaje svojim dolaskom.  Ženske članice naše udruge i ove godine su napravili adventski vijenac u našem parku. Improvizacijom buradi, slame, borovine i pokojih detalja načinio je prekrasan vijenac koji će i ove godine ukrasiti naš park. Uz veliki vijenac koje su napravile, imale su vremena za napraviti i male adventske vijence koji su na prodaji. Sav zarađen novac bit će iskorišten u naredne humanitarne akcije koje budemo organizirali.  Dakako, lampice su postavljene oko crkvene ograde i oko stabala koja su u parku. Jedini problem je što su trenutne lampice dotrajale, te ne svijetle najbolje. Iduće godine potruditi ćemo se nabaviti nove lampice da naš park bude još ljepši.