Sveti Nikola u Slavonskom Kobašu

Datum objave: 03. 12. 2017.

I ove godine članovi Kreativne udruge mladih “Limes” organizirali su dolazak Svetoga Nikole i krampusa u naš park u Slavonskom Kobašu. Nakon velike Svete mise koja je završila u 11:30, djeca koja su bila na misi imala su svega 30 minuta do dolaska Svetog Nikole. Članovi Kreativne udruge mladih “Limes” postavili su stolove sa grickalicama i štand sa toplim čajem, te naravno i kuhano vino i medena rakija za njihove roditelje. U 12:00 došao je Sveti Nikola u svojoj kočiji, iza njega su bile njegove 3 čuvarice na bijelim konjima. Nakon što su stigli u park, prvi je izišao krampus te podijelio šibu svakom djetetu, a zatim i Sveti Nikola svoje poklone. Na ovom događaju prisustvovalo je oko 60 mališana iz Slavonskog Kobaša. Nadamo se iduće godine još većem odazivu. Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su omogućili današnji dolazak svetog Nikole u park u Slavonski Kobaš. Posebna zahvala saborskom zastupniku gosp. Pero Ćosić, pomoćniku ministrice gosp. Dragan Dado Jelic, državnoj tajnici i pomoćnici ministra gđi. Dunja Lokmer Magaš, gosp. Silvio Karaula (tvrtka IKS), velečasnom Goran KovačevićAutoškola Kuš Oriovac, tvrtki Brodska Posavina, Nk Slavonac Slavonski Kobaš, trgovini Boso Vinkovci, te svim anonimnim donatorima koji su dali svoje donacije u kasicama u Slavonskom Kobašu. Zbog Vas je ove godine sveti Nikola došao i poklonima usrećio djecu.