Responsive image

Završena humanitarna akcija za Gorana Galovića

Responsive image

Danas, 24. listopada 2020. godine, službeno je završila humanitarna akcija za mještanina Slavonskog Kobaša Gorana Galovića, koja je započela 21. srpnja 2020. godine. Nakon tri mjeseca poslova oko Goranove kuće i u Goranovoj kući, nema što nije napravljeno. Od mjesta na kojemu se ne može normalno živjeti, stvoreni su uvjeti dostojni života u 21. stoljeću. Goran danas ima izoliranu kuću, novo krovište, novu stolariju, wc, tuš kabinu, kuhinju, normalan krevet, stol i stolice, ormar, komodu, televizor, perilicu rublja, hladnjak, mikrovalnu pećnicu, novi mobilni telefon i mnogobrojne potrepštine i robu koje su potrebne svakom čovjeku. On od danas može normalno živjeti u svojoj kući jer ima kuću koja ne prokišnjava, koju može zagrijati ne bojeći se da će sva toplina pobjeći kroz rupe na stropu ili prozor. Što je najvažnije, ima prostor u svojoj kući gdje može obaviti nuždu i otuširati se u toploj vodi, ne mora se više tuširati u dvorištu. Goran već tjedan dana boravi u svojoj kući, a danas su napravljeni i zadnji radovi. Popravio je svoje higijenske navike i napokon ima što jesti u svojoj kuči.
Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih volontera naše Udruge koji su pritekli mu u pomoć. Bez obzira na našu volju i entuzijazam, to ništa ne bi bilo moguće bez sljedećih ljudi i institucija koje su pomogle svojim donacijama i novčanim sredstvima jer Goran živi od 920 kuna socijalne pomoći. U nastavku navodimo sve donatore i sponzore. Zahvaljujemo susjedu Ivanu Klasniću koji je pomogao u prikupljanju donacija.

Općina Oriovac, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Tihomir Terzić, tvrtka IKS Silvija Karaule, Stjepanović interijeri d.o.o. Zlatana Stjepanovića, Color trgovina Požega, Udruga mljekara Brodsko-posavske županije, Vesna Opačak, Marko Kalanj, Marko Grgić, Ana Hrečuk, Nikola Dakić, Dom za starije i nemoćne Baketarić Pleternica, Gratis commerce d.o.o, Ivan Ćosić, David Tandarić, Alco commerce d.o.o, Metal proizvod d.o.o., Agrokompleks d.o.o, Mijo Galović, Sklad boja Lužani, Marija Lalić, Maurus obrt, Sanja Weiss, Sandra Stoić, Zoran Kustor, Barbara Medved, Josipa Katinić, Ankica Rendić, Mihaela Andrić, OPG Slaven Klasnić, OPG Dragica Klasnić, Jozić trgovina Pleternica, Veterinarska ambulanta Bebrina, Ljekarna Perman-Hrgić Oriovac, Antonia Popčević, Marko Pejić, Mislav Opačak, Krunoslav Mirosavljević, Vesna Kovačević, Pejo Gusak, Filip Kilijan, Ivica Zorkić, Josip Majić, Ivanka Markovinović, Katarina Olujević , Valentina Štivić, Mihaela Sjeverac, Alojz Milković, Tomislav Vidlanović, Egidio Zović, Goran Krijan, Tomislav Galović, Paulina Delić, Anđelka Delić, Marko Jagodar, Božica Bobošević, Antonija Klasnić.
Posebna zahvala ide onima koji su uložili svoje vrijeme da bi se napravili poslovi te nisu naplatili svoj rad: Ivan Delić, Krešimir Jagodar, Mato Olujević, Josip Jagodar, Josip Galović, Patricija Čuletić, Petar Lužanac, Marijan Galović, Andrija Đukić, Miroslav Savanović i Leon Sterle
DVD Slavonski Kobaš – kombi vozilo za prijevoz namještaja
Nadalje, zahvaljujemo LAG "Posavini" što je Gorana uvrstio u program Zaželi te mu četiri dana u tjednu dolazi Katarina Ferić i pomaže u kućanskim poslovima kako bi Goranova kuća bila uredna.

Zahvaljujemo portalima i medijima, osobito SBTV koji su omogućili da se čuje za ovu akciju